Showcases

Background Image

25 Nov, 2014

Енергийна агенция – Пловдивбеше домакин на театрално представление за деца "Прахоляшка и Черно кралство" на "За Земята".

.

Енергийна агенция – Пловдивбеше домакин на театрално представление за деца "Прахоляшка и Черно кралство" на "За Земята".

Енергийна Агенция – Пловдив и „За Земята“ разказаха на децата и техните родители историята на замърсяването на въздуха в България. Двама „граждани“ на Черното кралство разказаха за своята страна, където "чернопрахта" е валута и всичко, което прави краля (освен да е крал) е да се произвежда повече черен прах. Дъщерята на краля – Прахоляшка – разваля черната магия над кралството и връща отново цветовете в него.

Историята е голяма метафора на въглищната индустрия - тя рисува света в черно, хората се разболяват от фините прахови частици и други замърсители, но щом това е наличното гориво за прогреса – те не желаят да се откъснат от него и да го отхвърлят. Събирането на цветовете в царството надвива магията на въгледобивната промишленост върху нашето общество и бележи въвеждането на ВЕИ - вятър (светло синьо), слънце (жълт), термично (червено / оранжево), вода (в синьо) и т.н.

 

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.